A pálinkáról

A pálinka a gyümölcs "lelke".

Az ital, ami a miénk - magyaroké-, a párlat, ami maga a tiszta gyümölcs, a gyümölcsök palackba zárt íze.

A hagyomány és a múlt. A minőség. A dicsőség.

Fogyasztásakor megtapasztalható milyen ez az életérzés.

Nekünk magyaroknak nagyon fontos, hogy a pálinka megtestesíti a múltunkat, itt van a jelenünkben és nagy jövő előtt áll. 

A pálinka

- 100 %-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. 

- Kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes- és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly és aszú szőlőtörköly az alapanyaga.

- A gyümölcsöt, illetve a törkölyt Magyarországon cefrézték, párolták, érlelték és palackozták.

- Alkoholfoka minimum 37,5 %V/V 

- Csak á-val és k-val írható. 

- Kizárólag Magyarország használhatja a pálinka nevet, és négy osztrák tartomány a barackpálinka nevet. 

- Azokra a termékekre, amelyek e kritériumnak nem felelnek meg, csak a szeszesital megnevezést lehet alkalmazni.

 

100 % Magyar Gyümölcs

100 % Magyar Hagyomány    =   HUNGARIKUM!

100 % Magyar Termék 

   

Egyre inkább elegáns gesztussá válhat egy szépen, ízlésesen palackozott, finom, minőségi gyümölcspálinka ajándékozása, ill. fogyasztása.

Az életmód-váltás, az egyre tudatosabb vásárlói magatartás, a minőségi termékek előnyben részesítése lehetőséget teremt arra, hogy a valóban minőségi magyar pálinka, mint Hungarikum, mint a kifinomult életvitel jellegzetes velejárója, - tradícióvá válhasson.

 

Termékek jelenleg: 0,04 l-es, 0,2 l-es, 0,5 l-es, 0,7 l-es pálinkák díszdobozban, ajándéktasakkal.

        viragzo_barackag_2048   0m_240
 
          addx_800

A pálinkafőzés egy hivatás,- ami igazán nem könnyű, és nem kifejezetten "női-szakma", amelyben csak hivatástudattal, elkötelezetten, szívvel, tisztességgel, alázattal és nagy-nagy szeretettel szabad dolgozni.

Nem fogom soha megengedni magamnak azt, hogy mennyiség "megszenvedje" a minőséget!

Legyen kevés, de jó!

 

Ezen a vidéken hagyománya van annak, hogy 50 foknál magasabb alkohol tartalommal rendelkező pálinkát főzetnek az itt élő emberek bérfőzésben is.

Itt azt mondják, hogy „a pálinka 50 foknál kezdődik!”

 

Az évek során megszerzett sokoldalú szakmai tapasztalat eredményeként most szeretném figyelmükbe ajánlani különleges házi pálinkáimat, hogy megismertessem, megízleltessem Önökkel.

A pálinkák kis mennyiségben készültek, limitált termékek, választékomban még 2004-2005-ös évjáratúak is megtalálhatóak.

Gyümölcs-ágyon érlelt, fajtánként, évjáratonként 100 l-es saválló tartályokban ill. üvegballonokban. Így garantált, hogy a pálinka megőrzi eredeti, az adott gyümölcsre jellemző természetes ízét, zamatát.

 

Pálinkáim: 0,7 l, - 0,5 l, - 0,2 l, - 0,04l-es kiszerelésűek díszdobozban, ajándéktasakkal, 50-55%V/V alkohol tartalommal.

Viszonteladók figyelmébe ajánlom az 1,0 l-es (hagyományos "golyvásnyakú") üvegbe palackozott pálinkákat (Egri Merlot Törköly, Tokaji AszúTörköly és Vegyesgyümöcs Pálinka 50%V/V alkohol tartalommal.)

  

Új zárjegy a hazai pálinkán

A hazai pálinkatörvény Európában egyedülálló módon teremti meg annak lehetőségét, hogy a pálinkafőzdék más szeszesitaloktól eltérő pálinka zárjeggyel lássák el a gyümölcspálinkákat. A rózsaszínes - narancsos összhatású zárjegy kizárólag hazai gyümölcsből készült párlatot tartalmazó palackra kerülhet rá. A zárjegy minőségvédelmet szolgál. A zárjegy használata révén a fogyasztókat is nehezebb lesz hasonló kinézetű, de minőségileg gyengébb termékekkel megtéveszteni. A változás ellenőrzési lehetőséget teremt, az a "valódiság" garanciája.

A változást a szakma képviselői mellett a Vám- és Pénzügyőrség szakemberei is szorgalmazták. Az újítást a február tizenötödikei hatállyal életbelépő Pénzügyminisztériumi "zárjegyrendelet" szabályozza.

A Mályinkai Pálinkafőzde pálinkái 2009. május 1-től csak az új pálinkazárjeggyel kerülnek forgalomba.

 

 

A Mályinkai Pálinkafőzde elkötelezett a kultúrált, mértékletes pálinkafogyasztás iránt. Pálinkáimat 18 éven aluliak számára nem ajánlom. 18 éven felül is "csak" mértékkel! 

 

Váljék Egészségükre!

 

Ismerjék meg, kóstolják meg!